Tehokasta ja ekologista sokeritoukkien torjuntaa
Palvelusopimus taloyhtiöille

Sokeritoukkien torjunta

Sokeritoukkien torjunta hoituu meiltä tehokkaasti, ekologisesti ja ammattitaitoisesti. Älä jää yksin tuholaisongelmasi kanssa, vaan ota meihin yhteyttä.

Sokeritoukat ovat kotiolosuhteissa lähinnä kosmeettinen ongelma, joskin ikävä sellainen. Sokeritoukkien hävitys tapahtuu nopeasti ja helposti käyttäen mietoja, ammattikäyttöön tarkoitettuja ruiskutteita. Onnistunut sokeritoukkien torjunta edellyttää, että yhteistyö taloyhtiön ja asukkaiden välillä toimii. Kaikki käyttämämme torjunta-aineet ovat markkinoiden ekologisimpia, eivätkä aiheuta hajuhaittoja tai tahraa. Oikea, luontoa vähiten kuormittava torjuntamenetelmä suunnitellaan aina aloituskäynnin yhteydessä.

Kanssamme sokeritoukkien torjuminen tapahtuu helposti ja ammattitaitoisesti. Kartoitamme ensin ongelmatilanteen, jonka avulla arvioidaan projektin aikataulu. Ohjeistamme asukkaan/asukkaat aina puhelimitse tai asukastiedottein. Samassa yhteydessä sovitaan tarkempi ajankohta sokeritoukkien torjunnalle.

Sokeritoukkien torjunta kannattaa jättää ammattilaiselle

Sokeritoukka (Lepisma saccharina) on noin senttimetrin pituinen, siivetön, hopeanhohtoisten suomujen peittämä hyönteinen. Sokeritoukka kuuluu n. 300 miljoonaa vuotta vanhaan Thysanura -hyönteislahkoon. Yksi toukka voi elää jopa 4-vuotiaaksi.

Sokeritoukan esiintyminen

Sokeritoukkaa tavataan kosteissa sisätiloissa, kuten kylpyhuoneet, pesuhuoneet, wc:t, keittiö ja kellarit. Se liikkuu tilasta toiseen mm. putkien läpivientien kautta. Sokeritoukat ovat myös kovia kiipeilemään ja joskus niitä löytää niin kattovalaisimista kuin keittiön yläkaapissa olevasta kulhostakin. Ne ovat myös valoarkoja, joten niihin voi törmätä esimerkiksi WC:n valojen sytyttämisen yhteydessä toukkien kipittäessä karkuun.

Sokeritoukkien ravinto

Sokeritoukat syövät pääsääntöisesti mitä tahansa tärkkelyspitoista materiaalia: leivänmuruja, jauhoja, paperia, selluloosaa ja jopa valokuvia. Kylpyhuoneissa toukat syövät hiuksia, ihokarvoja, ihosolukkoa ja likaa, jota kertyy lattiakaivon vesirajaan. Sokeritoukat syövät löytäessään myös homerihmastoa, joskin se ei automaattisesti tarkoita, että rakennuksessa olisi kosteusongelmia.

Ota yhteyttä ammattilaiseen

Vaikka haitta onkin lähinnä esteettinen, sokeritoukan hävittäminen on järkevää, jotta se ei pääse leviämään laajemmalle. Meiltä onnistuu ammattimainen ja ekologinen sokeritoukkien torjunta nopeallakin aikataululla!

muurahainen

Tarvitsetko apua tuholaistorjuntaan? Ota yhteyttä Anticimexin asiakaspalveluun!

p. 0207 495 706

EStorjunta on nyt Anticimex
Copyright © 2023 Anticimex Oy