Muurahaisista eroon ammattilaisen avulla
Palvelusopimus taloyhtiöille

Muurahaisten torjunta

Muurahaiset sisällä ovat monelle tuttuja vieraita. Muurahaisten torjunta saattaa kaivata ammattilaisen apua! Me autamme.

Muurahaisten torjunta on asia, jonka parissa on paljon töitä. Torjunta aloitetaan kartoittamalla ensin muurahaisten elinalueet, jonka jälkeen itse muurahaustorjunta suoritetaan tuhoamalla kuningattaren olinpaikka. Hirsien sisällä olevat muurahaiset torjutaan käsittelemällä niiden kulkureitit ja oleskelualueet.

Aiheuttaako muurahaisten torjunta harmaita hiuksia? Ei hätää, me voimme auttaa.

Muurahaisten torjunta on lajista kiinni

Tyypillisimpiä muurahaislajeja ovat sokerimuurahainen (Lasius Niger) eli mauriainen, faaraomuurahainen (Monomorium pharaonis) ja hevosmuurahainen.

Sokerimuurahainen, eli mauriainen saattaa ilmestyä asuntovieraaksi jo tammi-helmikuun vaihteessa. Sokerimuurahainen on n. 4-6 millimetriä pitkä ja väritykseltään musta. Sokerimuurahaisina tunnettujen mauriaisten pesät sijaitsevat yleensä esimerkiksi pihalaattojen tai kivien alla sekä joissain tapauksissa talon rakenteissa. Kevään tullessa ne hakeutuvat sisätiloihin etsiessään ravintoa. Sopivan ravintokohteen löytyessä sokerimuurahaiset jättävät jälkeensä feremonijäljen, jota seuraamalla myös muut pesän työläiset osaavat paikalle. Tällöin paikalle voi ilmaantua jopa satoja muurahaisia. Sokerimuurahainen ei pure ihmistä, mutta haittoina voi olla elintarvikkeiden pilaantuminen.

Faraomuurahainen

Mauriainen

Torjumme muun muassa sokerimuurahaiset eli mauriaiset sekä faaraomuurahaiset.

Faaraomuurahaisen torjunta on haastavaa

Faaraomuurahainen on pieni n. 1-2 mm pitkä, ja sen väri vaihtelee vaaleankeltaisesta ruskeanpunaiseen. Erityisiä tuntomerkkejä on tumma takaruumis ja tuntosarvet. Rakennuksissa ja kiinteistöissä faaraomuurahainen pesiytyy tyypillisesti lämmönlähteisiin tai niiden lähistöllä oleviin seinärakoihin ja täytteisiin. Pesiä on löydetty mm. tietokoneista, sähkörasioista, villasukista ja jopa höyrysilitysraudasta, kunhan lähistöllä on tarjolla vettä ja ravintoa.

Nopea leviävyys aiheuttaa ongelmia

Faaraomuurahaiset ovat rakennusten hankalimmin torjuttava muurahaislaji. Niiden yhteiskuntarakenne aiheuttaa sen, että ne leviävät tehokkaasti huoneistossa ja rakennuksessa. Faraomuurahaisilla on useita kuningattaria, jotka pesän laajentuessa lähtevät perustamaan uusia yhdyskuntia, joihin syntyy taas useita uusia kuningattaria. Tämän vuoksi lisääntyminen on nopeaa ja ongelmien ratkaisu kotikonstein yleensä mahdotonta. Faraomuurahaiset voivat kuljettaa mukanaan tauteja sekä pilaavat elintarvikkeita. Torjunta on yleensä monivaiheinen ja kestää useita viikkoja.

Hevosmuurahaisen torjunta vaatii ammattilaista

Hevosmuurahainen rakentaa rakennuksissa jälkeläisten ”kasvattamon” monesti hirsirakenteisiin, jolloin se voidaan kyetä tunnistamaan purusta lattialla tai rapinan kuulumisesta puun sisältä. Muurahaisten hävittäminen ja torjunta voi olla haastavaa ja aikaa vievää, sillä kuningatar on harvoin samassa paikassa kuin ”kasvattamo”. On suositeltavaa jättää muurahaistorjunta alan ammattilaisten tehtäväksi.

Tarvitsetko apua muurahaistorjunnassa?

Me tiedämme parhaat keinot muurahaistorjuntaan. Älä tuskastele asian kanssa yksinään, vaan ota yhteyttä meihin!

muurahainen

EStorjunta Oy
Lammaslammentie 10 A
01710 Vantaa

Ota yhteyttä
020 730 1500
asiakaspalvelu@estorjunta.fi

Linkit
Käyttöturvatiedotteet
Kotitalousvähennys
Takuu

Luotettava kumppani

Tuholais- ja jyrsintätorjuntaa vuosittain yli 4000 kohdekäyntiä
Copyright © 2022 EStorjunta Oy