Rottien karkotus on meidän työtämme
Palvelusopimus taloyhtiöille
Jyrsijöiden torjunta

Rottien torjunta

Rotta on ikävä vieras, sillä se on ovela ja lisääntyy nopeasti. Rottien karkotus kannattaa jättää ammattilaisen tehtäväksi!

Meillä on useita tapoja ehkäistä rottien aiheuttamia ongelmia. Rottien torjunta alkaa kiinteistön kartoituksesta. Teemmekin ensisijaisesti suunnitelman rottien ravinnonsaamisen ehkäisemiseksi sekä rakennuksen tiivistämiseksi. Jos nämä toimet eivät riitä, aloitamme rottien karkotus- ja torjuntatoimenpiteet.

Rottien torjunta ei ole yksinkertaista, joten anna meidän auttaa sinua suojaamaan omaisuutesi!

Rotta on vaikea tuholainen

Rottia on havaittu Euroopassa jo 700-luvun alussa. Aikoinaan riehuneen ruton eli mustan surman levittäjinä on pidetty mustarottaa. Rotan ruumis voi olla 12–30 cm pitkä ja häntä saman pituinen. Rotat painavat keskimäärin 200-400 g, joskin painavampiakin yksilöitä on varsinkin kaupunkialueilla nähty.

Rotan ominaispiirteet

Rotta tarvitsee vettä 15–30 ml/vrk ja ruokaa saman verran grammoina. Rotta on lähes kaikkiruokainen ja valitettavasti yleinen näky esimerkiksi lintulaudoilla ja niiden ympäristössä, josta löytyy maahan varisseita siemeniä.

Rotta on myös taitava tuholainen: se voi hypätä jopa metrin korkeudelle ja pudottautua jopa kahdesta metristä vahingoittamatta itseään. Se voi myös pidättää hengitystään jopa 3-5 minuuttia. Jos rotta ei jyrsisi koko ajan, sen hampaat voisivat kasvaa jopa 15 cm vuodessa. Rotan hampaat ovat vahvat, ja se voikin järsiä helposti reiän vaikka betoniin. Karkotus on haastavaa työtä, eikä siitä välttämättä selviä ilman ammattiapua.

Rottien torjunta kannattaa jättää ammattilaisille

Rotta ei ole miellyttävä vieras, sillä se voi aiheuttaa suuria vahinkoja rakennuksille ja rakenteille. Se voi myös esimerkiksi tuottaa oikosulkuja puremalla sähköjohtoja, joista seuraa sähkökatkoksia ja tulipaloja. Myös vesiputkille ja eristeille tehdyt vauriot voivat kasvaa mittaviksi.

Nopea lisääntyvyys vaikeuttaa karkotusta

Rotta on nopea lisääntymään ja poikueessa voi olla jopa 10 yksilöä. Sukukypsyyden rotat saavuttavat noin 3–4 kuukauden iässä ja naaras kantaa poikasia 3-4 viikkoa. Naaras voi tulla tiineeksi piankin synnytyksen jälkeen, mikä nopeuttaa kannan kasvua.

Olinpaikat ja esiintyvyys

Rotat kaivavat tyypillisesti maahan laajan käytäväverkoston, jossa sijaitsee ruoka- ja pesäkammioita sekä useampi sisäänkäynti. Näitä käytävien suuaukkoja voi löytyä pensaiden juurilta, kompostien ja jätekatosten läheisyydestä sekä rakennusten sokkeleiden vierestä.

Tuholaistorjunta on erikoisalaamme, joten anna meidän auttaa!

Jyrsijöiden torjunta
muurahainen

Tarvitsetko apua tuholaistorjuntaan? Ota yhteyttä Anticimexin asiakaspalveluun!

p. 0207 495 706

EStorjunta on nyt Anticimex
Copyright © 2023 Anticimex Oy