Jätä jyrsijöiden torjunta ammattilaisen huoleksi. Näin varmistat, että kiinteistösi alueella on osaava ja ympäristöstä huolehtiva ammattitaitoinen asiantuntija ratkaisemassa ongelman nopeasti, tehokkaasti ja vaarattomasti.
Jyrsijöiden torjunta onnistuu harvoin ilman ammattilaisen apua. Jotain voit kuitenkin tehdä seurataksesi ja ennaltaehkäistäksesi tilannetta.
Ennaltaehkäisevät toimenpiteet:
- Pidä jätekatoksen alue puhtaana, ja huolehdi, että jäteastioiden kannet ovat kiinni.
- Älä ruoki lintuja rakennusten välittömässä läheisyydessä tai pihamailla.
- Huolehdi, että rakennuksen ympärillä ei ole ylimääräistä tavaraa, ja pidä ruohikko matalana. Näin ehkäiset piilopaikkojen syntyä.
- Varastoissa, kellareissa ja autotalleissa pyri tukkimaan kaikki mahdolliset kulkutiet. Huolehdi, että lattiakaivojen kannet ovat tiukasti paikoillaan ja ovien alareunoissa ei ole koloja, joita jyrsijät voivat hyödyntää.
Tarvitsetko apua jyrsijätorjunnan kanssa? Me autamme sinua! Ota meihin yhteyttä »
Jyrsijöiden torjunta: rotat, hiiret, oravat ja myyrät
Jyrsijöihin lukeutuvat hiiret, rotat, oravat ja myyrät. Tyypillisimpiä tuhoeläimiä Suomessa ovat rotta, kotihiiri, metsähiiri ja vesimyyrä. Koska jyrsijät saattavat tehdä useamman poikueen vuodessa, voivat jyrsijäkannan aiheuttamat tuhot helposti moninkertaistua.
Tavalliset jyrsijöiden aiheuttamat vahingot
Jyrsijät voivat saastuttaa elintarvikkeita, vahingoittaa rakenteita ja jyrsiä sähköjohtoja, putkia, letkuja yms. Esimerkiksi oravat aiheuttavat yläpohjaan päästessään vaurioita, joiden korjaaminen tulee kalliiksi. Pesää rakentaessaan orava voi repiä höyrynsulkumuovin, nakertaa rakenteita ja siirtää villoitusta paikoiltaan, jolloin lämmöneritys ei toimi toivotulla tavalla. Hiiret puolestaan aiheuttavat yleistä epäsiisteyttä repimällä tuotteita ja tavaroita sekä ne voivat levittää tauteja. Myyrät kaivavat nurmikentille multakasoja ja voivat myös levittää myyräkuumetta.
Rotat ovat hankalampi tapaus
Rotta puolestaan on varsinainen taituri: se voi hypätä metrin korkeudelle, pudottautua vahingoittamatta itseään noin kahdesta metristä ja pidättää hengitystään 3-5 minuuttia. Jos rotta ei jyrsisi koko ajan, niin sen hampaat voisivat kasvaa jopa 15 cm vuodessa. Rotan hampaat ovat vahvat, ja se voikin järsiä helposti reiän vaikka betoniin. Näin ollen rotta on epämiellyttävä vieras, joka voi aiheuttaa suuria vahinkoja rakennuksille ja rakenteille, ja se voi esimerkiksi tuottaa oikosulkuja puremalla sähköjohtoja, joista seuraa sähkökatkoksia ja tulipaloja. Myös vesiputkille ja eristeille tehdyt vauriot voivat kasvaa mittaviksi.
Säännöllinen seuranta kannattaa
Jyrsijätilanteen säännöllinen seuranta on tärkeää. Seurannassa hyvänä apuna ovat torjunta-aineettomat monitorointipalat. Palojen kulutus kertoo jyrsijöiden aktiivisuudesta. Jyrsijätorjunnassa on huomioitava oravan rauhoitusaika helmikuusta marraskuuhun.
Haluatko jyrsijöistä eroon nopeasti ja tehokkaasti?
Jyrsijöiden torjunta kannattaa jättää ammattilaisen käsiin. Asiantuntijamme tekee arvion tilanteestasi, ja ehdottaa toimenpiteitä, joilla ongelmasta pääsee eroon. Soita meille ja anna meidän auttaa!
Pyydä tarjous