Etusivu » Tuholaistorjunta » Sokeritoukka

Sokeritoukka

Sokeritoukka (Lepisma saccharina) on noin 1 senttimetrin pituinen, siivetön, hopeanhohtoisten suomujen peittämä hyönteinen. Sokeritoukka kuuluu n. 300 miljoonaa vuotta vanhaan Thysanura -hyönteislahkoon. Yksi toukka voi elää jopa 4-vuotiaaksi.

Yleisesti sokeritoukkaa tavataan kosteissa sisätiloissa, kuten kylpyhuoneet, pesuhuoneet, wc:t, keittiö ja kellarit. Se liikkuu tilasta toiseen mm. putkien läpivientien kautta. Sokeritoukat ovat myös kovia kiipeilemään ja joskus niitä löytää niin kattovalaisimista kuin keittiön yläkaapissa olevasta kulhosta. Ne ovat myös valoarkoja, joten niihin voi törmätä esimerkiksi WC:n valojen sytyttämisen yhteydessä.

Sokeritoukat syövät pääsääntöisesti mitä tahansa tärkkelyspitoista materiaalia: leivänmuruja, jauhoja, paperia, selluloosaa jopa valokuvia. Kylpyhuoneissa toukat syövät hiuksia, ihokarvoja, ihosolukkoa ja likaa jota kertyy lattiakaivon vesirajaan. Sokeritoukat syövät löytäessään myös homerihmastoa, joskin se ei automaattisesti tarkoita, että rakennuksessa olisi kosteusongelmia.

Sokeritoukat ovat kotiolosuhteissa lähinnä kosmeettinen ongelma, joskin ikävä sellainen. Hyönteisen hävittäminen koko huoneistosta tai rakennuksesta on mahdollista ja meillä onkin siihen vuosien kokemus ja osaaminen.

Sokeritoukkien torjunta

Sokeritoukan torjunta tapahtuu ruiskuttein. Onnistuneen torjunnan edellytyksenä on aina hyvä yhteistyö. Kaikki käyttämämme torjunta-aineet ovat markkinoiden ekologisimpia, eivätkä haise taikka tahraa. Oikea torjuntamenetelmä suunnitellaan aina aloituskäynnin yhteydessä.

Kanssamme sokeritoukkien torjuminen tapahtuu helposti ja kivuttomasti. Kartoitamme ensin ongelmatilanteen jonka avulla osataan varautua aikatarpeeseen. Ohjeistamme asukkaan/asukkaat aina puhelimitse tai asukastiedottein. Samassa yhteydessä sovitaan tarkempi ajankohta torjunnalle.


Vaivaako tuholaiset?

Ota meihin yhteyttä ja soita numeroon:

020 730 1500

Tai jätä yhdeydenottopyyntö.

Valikko


Kartoitus

Kartoitamme ongelmakohdat huolellisesti ja varmistamme millä toimenpiteillä torjunta toteutetaan

Työvaihe

Toteutamme torjuntatoimenpiteet turvallisesti ja nopeasti.

Seuranta

Huolehdimme torjunnan onnistumisesta ja tuholaisten pysymisestä poissa. Raportoimme myös asiaankuuluvasti onnistuneen torjunnan jälkeen.

Tuholais- ja jyrsijätorjuntaa vuosittain yli 2000 kohteessa!

Palvelualueemme: Helsinki, Espoo, Vantaa ja lähikunnat. Onko tuholaiset ongelmana? Anna me autamme - ota yhteyttä!