Etusivu » Tuholaistorjunta » Muurahaiset

Muurahaiset

Muurahaiset sisällä ovat tunnetusti ikäviä vieraita, joiden hävittämisen kanssa saa aina tehdä töitä. Tyypillisimpiä muurahaislajeja ovat sokerimuurahainen (Lasius Niger) eli mauriainen, faraomuurahainen (Monomorium pharaonis), ja hevosmuurahainen.

Ensimmäiset sokerimuurahaiset, eli mauriaiset saattavat ilmestyä asuntovieraaksi jo tammi-helmikuun vaihteessa. Sokerimuurahainen on n. 4-6 millimetriä pitkä ja väritykseltään musta. Sokerimuurahaisina tunnettujen mauriaisten pesät sijaitsevat yleensä esimerkiksi pihalaattojen tai kivien alla sekä joissain tapauksissa talon rakenteissa. Kevään tullessa hakeutuvat sisätiloihin hakiessaan ravintoa. Sopivan ravintokohteen löytyessä ne jättävät jälkeensä feremonijäljen jota seuraamalla myös muut pesän työläiset osaavat paikalle. Tällöin paikalle voi ilmaantua jopa satoja muurahaisia. Sokerimuurahainen ei pure ihmistä, mutta haittoina voi olla elintarvikkeiden pilaaminen.

Faaraomuurahainen on pieni n. 1-2mm pitkä ja sen väri vaihtelee vaalean keltaisesta ruskeanpunaiseen. Erityisiä tuntomerkkejä on tumma takaruumis ja tuntosarvet. Rakennuksissa ja kiinteistöissä pesiytyy tyypillisesti lämpöä tuottavien ja ylläpitävien laitteiden tai muiden lämmönlähteiden lähistöllä oleviin seinärakoihin ja täytteisiin. Pesiä on löydetty mm. tietokoneista, sähkörasioista, villasukista ja jopa höyrysilitysraudasta. Kunhan vain tarjolla on lähellä vettä ja ravintoa. Tehokas leviämään, sillä kuningattaria on useita.

Faraomuurahaiset ovat rakennusten hankalimmin torjuttava muurahaislaji . Niiden yhteiskuntarakenne aiheuttaa sen, että ne leviävät tehokkaasti huoneistossa ja rakennuksessa. Faraomuurahaisilla on useita kuningattaria jotka pesän laajentuessa lähtevät perustamaan uusia yhdyskuntia joihin syntyy taas useita uusia kuningattaria. Tämän vuoksi lisääntyminen on nopeaa ja ongelmien ratkaisu kotikonstein yleensä mahdotonta. Faraomuurahaiset voivat kuljettaa mukanaan tauteja sekä pilaavat elintarvikkeita. Torjunta on yleensä monivaiheinen ja kestää useita viikkoja.

Hevosmuurahainen rakentaa rakennuksissa jälkeläisten ”kasvattamon” monesti hirsirakenteisiin, jolloin se voidaan kyetä tunnistamaan purusta lattialla tai rapinan kuulumisesta puun sisältä.

Muurahaisten torjunta

Muurahaisten hävittäminen ja torjunta voi olla haastavaa ja aikaa vievää, sillä kuningatar on harvoin samassa paikassa kuin ”kasvattamo”. On suositeltavaa jättää muurahaistorjunta alan ammattilaisten tehtäväksi.

Torjunta tapahtuu kartoittamalla muurahaisten elinalueet,  jonka jälkeen itse torjunta suoritetaan tuhoamalla kuningattaren olinpaikka sekä hirsistä kemiallisesti ruiskutteilla ja sumutteilla.


Vaivaako tuholaiset?

Ota meihin yhteyttä ja soita numeroon:

020 730 1500

Tai jätä yhdeydenottopyyntö.

Valikko


Kartoitus

Kartoitamme ongelmakohdat huolellisesti ja varmistamme millä toimenpiteillä torjunta toteutetaan

Työvaihe

Toteutamme torjuntatoimenpiteet turvallisesti ja nopeasti.

Seuranta

Huolehdimme torjunnan onnistumisesta ja tuholaisten pysymisestä poissa. Raportoimme myös asiaankuuluvasti onnistuneen torjunnan jälkeen.

Tuholais- ja jyrsijätorjuntaa vuosittain yli 2000 kohteessa!

Palvelualueemme: Helsinki, Espoo, Vantaa ja lähikunnat. Onko tuholaiset ongelmana? Anna me autamme - ota yhteyttä!