Etusivu » Jyrsijätorjunta » Rotat

Rotat

Rotta on n. 110-290 millimetriä pitkä ja painaa korkeintaan 600 grammaa. Esiintyy yleisesti kaatopaikalla ja asutuskeskuksissa, joskin Pohjois-Suomen syrjäseuduilla ja saaristossa rotta on harvinainen näky.

Rotat suosivat tyypillisesti kosteita elinolosuhteita ja ne kaivautuvatkin aina tilanteen niin salliessa maan alle. Talviaikaan rotat ovat lähtökohtaisesti riippuvaisia ihmisten tarjoamasta ravinnosta, jota ne saavat elintarvikkeista, talousjätteistä, viljasta, juureksista ja muusta ravinnoksi kelpaavasta.

Tyypillisin haitta rotista on elintarvikkeiden ja rehujen syöminen sekä saastuttaminen. Rotat aiheuttavat yleistä epäsiisteyttyä ja voivat levittää tauteja. Haittojen vähentämiseksi on suositeltavaa kiinnittää huomiota kunnolliseen jätehuoltoon sekä elintarvikkeiden ja rehujen käsittely- ja säilytystilojen rakennusteknilliseen rottavarmistukseen.

Rottien torjunta

Rotta on neofobinen ja karttaa kaikkea uutta reviirillään. Tämän vuoksi ottaa monesti oman aikansa, ennen kuin rotat uskaltautuvat ruokailemaan reviirilleen ilmestyneisiin syöttiasemiin. Torjunnassa käytetään hitaasti vaikuttavia torjunta-aineita, jotka vaikuttavat vähitellen eikä rotta osaa yhdistää oireita torjunta-ainesyötteihin.

Torjuntatyötä aloittaessa tarkastamme ensin ympäristöä ja kartoitamme ongelma-alueet.  Tämän jälkeen teemme suunnitelman ongelman ratkaisemiseksi mahdollisimman nopeasti. Kemikaalilait ohjaavat torjuntajakson kestoa joka voi enintään olla 35 vuorokautta. Soitto meille ja rottatorjunta tapahtuu helposti ja kivuttomasti.


Vaivaako tuholaiset?

Ota meihin yhteyttä ja soita numeroon:

020 730 1500

Tai jätä yhdeydenottopyyntö.

Valikko


Kartoitus

Kartoitamme ongelmakohdat huolellisesti ja varmistamme millä toimenpiteillä torjunta toteutetaan

Työvaihe

Toteutamme torjuntatoimenpiteet turvallisesti ja nopeasti.

Seuranta

Huolehdimme torjunnan onnistumisesta ja tuholaisten pysymisestä poissa. Raportoimme myös asiaankuuluvasti onnistuneen torjunnan jälkeen.

Tuholais- ja jyrsijätorjuntaa vuosittain yli 2000 kohteessa!

Palvelualueemme: Helsinki, Espoo, Vantaa ja lähikunnat. Onko tuholaiset ongelmana? Anna me autamme - ota yhteyttä!