Etusivu » Jyrsijätorjunta » Myyrät

Myyrät

Myyrät aiheuttavat erilaisia ongelmia, erityisesti pihapiirissä. Suomessa esiintyviä myyriä ovat vesimyyrä, metsämyyrä, kenttämyyrä, idän kenttämyyrä, punamyyrä, harmaakuvemyyrä ja lapinmyyrä. Myyriä esiintyy suomessa Pohjois-lappiin saakka ja se elää myös hakkuuaukeilla, pensaikossa ja pelloilla. Myyrät eroavat hiiristä ennen kaikkea lyhyemmän häntänsä puolesta. Maamyyrä eli kontiainen ei varsinaisesti ole myyrä.

Yleisimmin myyrähavainnot koskevat nurmikentille syntyneitä multakasoja. Niitä aiheuttavat vesimyyrä ja kontiainen. Ennen torjuntatoimiin ryhtymistä on syytä selvittää kummasta lajista on kysymys, sillä kontiainen on rauhoitettu laji.

Metsämyyrää tavataan myös satunnaisesti sisätiloissa etsimässä ravintoa. Maatilojen viljavarastoissa ja hevostalleissa se käy hyvinkin yleisesti. Metsämyyrä syö metsässä myös silmuja, lehtiä, puiden kuoria, sieniä ja hyönteisiä. Myyrien merkittävin haitta ihmiselle on sen kyky levittää myyräkuumetta. Hantaviruksiin luettava Puumala-virus voi levitä ihmisen hengitysteihin pölynä metsämyyrän virtsasta. Joskin vain n. 20% tartunnan saaneista sairastuu myyräkuumeseen. Myyräkuumeen tartunta antaa elinikäisen suojan eikä tauti leviä ihmisestä toiseen.

Myyrien torjunta tapahtuu loukuilla tai karkotusaineilla.


Vaivaako tuholaiset?

Ota meihin yhteyttä ja soita numeroon:

020 730 1500

Tai jätä yhdeydenottopyyntö.

Valikko


Kartoitus

Kartoitamme ongelmakohdat huolellisesti ja varmistamme millä toimenpiteillä torjunta toteutetaan

Työvaihe

Toteutamme torjuntatoimenpiteet turvallisesti ja nopeasti.

Seuranta

Huolehdimme torjunnan onnistumisesta ja tuholaisten pysymisestä poissa. Raportoimme myös asiaankuuluvasti onnistuneen torjunnan jälkeen.

Tuholais- ja jyrsijätorjuntaa vuosittain yli 2000 kohteessa!

Palvelualueemme: Helsinki, Espoo, Vantaa ja lähikunnat. Onko tuholaiset ongelmana? Anna me autamme - ota yhteyttä!